Steunzolen

Orthopedische steunzool op maat

Orthopedie Techniek Noord Nederland (OTNN) uit Assen (Drenthe) verzorgt orthopedische steunzolen voor jong en oud.

Door onze orthopedisch instrumentmaker worden de voeten volledig in kaart gebracht waarna steunzolen worden aangemeten. Ook voor diabetespatiënten met neuropathie zijn orthopedische steunzolen een uitkomst. Omdat bij mensen met diabetes het gevoel in de voeten minder is, bestaat er het risico van een onjuiste afwikkeling van de voet. Het gevolg: rug-,heup-,knie-,onderbeen en voetklachten. Een juiste diagnose van de voetproblemen met aanvullend goed passende orthopedische steunzolen en schoenen doen de klachten verminderen of verdwijnen.

Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH)

Om uit te zoeken waar u last van heeft, proberen onze medewerkers te analyseren onder welke omstandigheden u bepaalde klachten heeft. Bij het onderzoek wordt gekeken naar de stand van de voeten, knieën en die van het gehele lichaam. Orthopedie Techniek Noord Nederland (OTNN) beschikt over het hoogwaardige kwaliteitsmerk van de Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen (SEMH). Een vereiste door Nederlandse zorgverzekeraars om in aanmerking te komen voor vergoedingen van orthopedische steunzolen.

Tevens zijn wij aangesloten bij nvos/orthobanda.

Worden steunzolen vergoed door mijn zorgverzekering?

Steunzolen vallen niet onder de basis zorgverzekering. De meeste zorgverzekeraars hebben steunzolen in de aanvullende zorgverzekering opgenomen. Raadpleeg je polisvoorwaarden voor meer informatie over deze (gedeeltelijke) vergoeding. Bij Heckert & van Lierop betaal je een vast bedrag voor jouw steunzolen. De kosten voor het aanmeten, afleveren en eventuele nazorg zitten in dit bedrag.