Over OTNN

Orthopedie Techniek Noord Nederland
Orthopedie Techniek Noord Nederland dé leverancier van medische hulpmiddelen in het noorden van Nederland. Met ruim 25 jaar ervaring in het ambacht van orthopedisch technicus beogen wij de volle tevredenheid van de klant over zowel hulpmiddel als service. De cliënt staat dus centraal. Dat is voor u een prettig idee. Waarvoor kunt u bij ons terecht? Orthopedie Techniek Noord Nederland levert met professioneel vakmanschap een zeer breed assortiment.

Orthopedie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het menselijk steun- en bewegingsapparaat. Verschillende afwijkingen aan het bewegingsapparaat als gevolg van ziektebeelden, acuut letsel of overbelasting kunnen leiden tot problemen van tijdelijke of chronische aard. Orthopedische hulpmiddelen worden aangemeten ter invulling of ondersteuning van deze afwijkingen met als doelstelling de mobiliteit van de individuele gebruiker weer zoveel mogelijk in oorsprong terug te winnen.

Prothesen en Orthesen
Binnen deze discipline leveren wij prothesen en orthesen. Prothesen zijn hulpmiddelen die lichaamsdelen (gedeeltelijk) vervangen. Amputaties komen onder andere voor bij vaatinsufficiëntie (slechte doorbloeding), na ernstige ongevallen en bij aangeboren afwijkingen. Orthesen zijn hulpmiddelen die lichaamsdelen ondersteunen of corrigeren. Een orthese moet ondersteuning bieden bij het dagelijks functioneren, bijvoorbeeld om bij bewegingen enkel, knie, rug of pols beter te kunnen sturen of stabiliseren. Dergelijke voorzieningen worden aangemeten in geval van ziekten en aandoeningen (zoals reuma, een hernia en scoliose) en na acuut letsel (zoals bij een sportblessure). Daarnaast worden orthesen aangemeten na operatieve ingrepen. Voorbeelden van orthesen zijn (sport)braces, bandages, beenbeugels en korsetten. Voor informatie over vergoedingen van deze voorzieningen adviseren wij u de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Erkend orthopedisch instrumentmakerij
Orthopedie Techniek Noord Nederland (OTNN) is een erkend orthopedisch instrumentmakerij.

Persoonlijke zaken waaraan wij veel belang hechten zijn:

  • Kwaliteit
  • Service
  • Vakmanschap
  • Erkenning door Erkenningsregeling SEMH
  • Contracten met de meest voorkomende zorgverzekeraars

Onze medewerkers vormen een gespecialiseerd, enthousiast en hecht team. Zij hebben zich als doel gesteld: een perfect en persoonlijk product af te leveren.