CPM verhuur

Beperkingen voorkomen

De letters ‘CPM’ staan voor Continuous Passive Motion. CPM is een behandelmethode waarbij spieren, pezen en gewrichten na een trauma of operatie continu passief worden bewogen door middel van een gemotoriseerd apparaat, met als doel beperkingen te voorkomen.

Een CPM aanvragen?

OTNN is distributeur van de CPM’s  in Noord Nederland. Vul voor het aanvragen van een CPM het aanvraagformulier in. Leverancier Sprofit neemt dan contact met u op. Voor overige informatie, kunt u contact opnemen met de vertegenwoordiger voor de thuissituatie, telefoonnummer: 06-13855939.

Doel en toepassing van CPM

Het doel van CPM is om de mobiliteit van een gewricht te behouden, verklevingen en contracturen te voorkomen en de voeding van het gewrichtskraakbeen te onderhouden. CPM behandeling heeft in de loop der jaren zijn nut bewezen en wordt thans op grote schaal bij zeer veel indicaties (postoperatief) ingezet. CPM wordt bij voorkeur direct postoperatief ingezet en tot (minimaal) 6 weken ononderbroken gebruikt, volgens artsenvoorschrift. Dit is belangrijk omdat CPM het meeste effect heeft op behoud van de stand van het gewricht wanneer een patiënt naast de gebruikelijke fysiotherapie, gedurende meerdere uren per etmaal (continu) over een periode van een aantal weken wordt behandeld met een CPM apparaat. Op deze manier worden telkens op gecontroleerde manier de uiterste grenzen van het gewricht aangesproken.

Voordelen voor het huren van een CPM-toestel

  • sneller ontslag uit het ziekenhuis is mogelijk indien men thuisbehandeling met Kinetec heeft
  • men kan thuis revalideren in vertrouwde, huiselijke sfeer
  • toestel is 24 uren per dag en 7 dagen op 7 beschikbaar
  • kraakbeen en pezen herstellen beter
  • beweeglijkheid en soepelheid van het gewricht verhogen
  • verminderde complicaties zoals gewrichtsstijfheid en adhesie

Delen op Social Media

Aanvraagformulier CPM Verhuur

SproFit is de leverancier van de CPM-toestellen. Vraag naar de voorwaarden.

Voor welk gewricht wenst u een toestel te huren?

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)