CPM verhuur

Beperkingen voorkomen

De letters ‘CPM’ staan voor Continuous Passive Motion. CPM is een behandelmethode waarbij spieren, pezen en gewrichten na een trauma of operatie continu passief worden bewogen door middel van een gemotoriseerd apparaat, met als doel beperkingen te voorkomen.

Contact
Voor een aanvraag  van een CPM in de thuissituatie of  andere informatie over het leveren en de kosten van een CPM kunt u contact opnemen met OTNN (cpm@otnn.nl). OTNN is een distributeur van de CPM’s  in Noord Nederland. Bij vragen over het gebruik van een CPM of bij het aan- en afmelden van de CPM, kunt u contact opnemen met de vertegenwoordiger voor de thuissituatie, telefoonnummer: 06-13855939.

Doel en toepassing van CPM

Het doel van CPM is om de mobiliteit van een gewricht te behouden, verklevingen en contracturen te voorkomen en de voeding van het gewrichtskraakbeen te onderhouden. CPM behandeling heeft in de loop der jaren zijn nut bewezen en wordt thans op grote schaal bij zeer veel indicaties (postoperatief) ingezet. CPM wordt bij voorkeur direct postoperatief ingezet en tot (minimaal) 6 weken ononderbroken gebruikt, volgens artsenvoorschrift. Dit is belangrijk omdat CPM het meeste effect heeft op behoud van de stand van het gewricht wanneer een patiënt naast de gebruikelijke fysiotherapie, gedurende meerdere uren per etmaal (continu) over een periode van een aantal weken wordt behandeld met een CPM apparaat. Op deze manier worden telkens op gecontroleerde manier de uiterste grenzen van het gewricht aangesproken.

Delen op Social Media

Contactformulier

captcha

Om spam te voorkomen vragen wij u om bovenstaande code over te typen.

(* = altijd invullen)